Alles over de Schoonderwolf Groep

De Schoonderwolf Groep bestaat uit 17 industriële bedrijven die actief zijn in de bouw, kunststof- en de metaalindustrie. Elk bedrijf is anders en opereert zelfstandig. Ze worden bijgestaan op het gebied van financiën, HR, ICT, projectmanagement en marketing door Schoonderwolf Diensten.

Deze diversiteit maakt werken bij Schoonderwolf zo leuk en uitdagend. De groep blijft groeien, en het aantal kansen dus ook. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuw talent: ambitieuze, ondernemende mensen die zowel denken als doen. Herken jij jezelf hierin? Wie weet is werken bij Schoonderwolf iets voor jou! Lees hieronder meer over onze organisatie, ontdek onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Meer dan 50 jaar historie

Schoonderwolf startte in 1966 als Heering Kunststof Profielen BV. Het bedrijf breidde uit met onderhoudsarme kunststof producten voor de bouwsector. Heering en haar zusterbedrijven kregen steeds sterkere posities op het gebied van kunststof gevelbekleding, dakranden (Keralit), plafondsystemen, vensterbanken, profielen en andere producten voor het afwerken van een woning of gebouw.

We bestaan al uit 17 bedrijven

De Schoonderwolf Groep is de afgelopen jaren flink gegroeid. We bestaan uit verschillende productiebedrijven die actief zijn in uiteenlopende branches. In de metaalbranche zitten Galvano Hengelo, Fenix Industries, Profilelaser, Metaalbewerking De Vries, Giezen Metaal en Seine Metaal. Werova, Acodeq en Polytech zijn werkzaam in de kunststofindustrie. Bear Optima Wood is specialist in het vingerlassen van hout.

De meeste bedrijven zijn gevestigd in Noord- en Oost-Nederland: van Nieuwegein tot Dedemsvaart en van Vorden tot Leek in Groningen. Elk bedrijf in de groep is uniek, heeft een eigen locatie en biedt andere producten en diensten aan met een eigen onderscheidende propositie en een aantal sterke merken.

Waar staan we voor?

Bij Schoonderwolf Groep blijven we lekker nuchter en maken we alles liever niet moeilijker dan nodig. Zo werken we volgens heldere processen, komen we onze afspraken na en zoeken we iedere dag naar mogelijkheden om het een beetje beter te doen. Als persoon, als afdeling en als bedrijf.

Om dit waar te maken bieden we onze werknemers graag de ruimte om nieuwe dingen te leren. Zo dragen ze bij aan hun persoonlijke ontwikkeling én aan de ontwikkeling van de organisatie. Ons doel? Een groep betrokken medewerkers die hun werk goed en met plezier kunnen uitvoeren, zich gewaardeerd voelen, willen leren en helpen de organisatie verder te ontwikkelen.

Java Programmeur

Collega’s aan het woord

“Onze marketingafdeling binnen de Schoonderwolf Groep creëert groei en succes.

Met 12 experts ondersteunen we 17 bedrijven in de bouw- en technische sectoren. Van strategie tot uitvoering, we genereren vraag, verbeteren sales en werken samen met interne teams en externe bureaus. Innovatieve ideeën worden snel getest en bij succes opgeschaald.”

Rogier Sassen

Bekijk de afdeling van Rogier

Speerpunten

Elk van de bedrijven is anders. Toch hebben ze een aantal aspecten gemeen: de kernwaarden. Alle 17 bedrijven vestigen extra aandacht op product- en procesinnovatie en marketing, en zijn continu op zoek naar manieren waarop het beter kan. Zo gaat ieder bedrijf elke dag voor een sterke positie in haar branche.

Process

Marketing

Innovatie

Het Schoonderwolf Diensten team

De bedrijven staan niet op zichzelf. Bij zaken op het gebied van financiën, personeelszaken, ICT, projectmanagement en marketing mogen ze een helpende hand verwachten van Schoonderwolf Diensten. Dit jonge en dynamische team van vak-professionals brengt met plezier haar specialistische kennis en kunde in bij elk bedrijf. Het team bedenkt, coördineert, voert uit en huurt daar waar nodig extra capaciteit extern in.

Werken met MKB bedrijven vraagt om een nuchtere en pragmatische aanpak. Als medewerker binnen het Schoonderwolf Diensten team werk je dan ook samen met ervaren collega’s die barsten van de inhoudelijke kennis. Je kunt veel van elkaar leren! Ook wanneer je bij de bedrijven op de werkvloer aan projecten werkt leer je ontelbaar veel nieuwe skills.

Afdelingen

De verschillende afdelingen binnen ons bedrijf

Marketing

IT

Finance

HR

Vragen

Stel je vraag en kom in contact met ons